De Oxfam wereldwinkels van de Noorderkempen doen in stations enkele sappige acties in oktober om de handel in fruitsap onder de aandacht te brengen.

Actiemomenten:

- woensdagochtend 1 oktober laten we van 6u. tot 9u (am) fairtrade fruitsap proeven in treinstations Noorderkempen, Mol, Balen, Olen, Geel, Turnhout, Tielen, Herentals

- zaterdag 11 oktober kan elke klant een lege fruitsapverpakking inwisselen tegen een fles fruitsap van eerlijke handel in alle oxfamwereldwinkels. Actie van 10u. tot 16u..

Lokale trekkers van de actie aan de treinstations zijn Patrick Vermeulen van Wereldwinkel Vosselaar en regiocoordinator Gwen Segers.

Na de succesvolle acties van oxfam wereldwinkels naar aanleiding van de verkiezingen en de problematiek van de suiker,  komt oxfam weer op straat om dit keer, de machtsconcentratie en wantoestanden binnen de sappenindustrie aan te klagen en  om te lobbyen bij politici om het economisch systeem te verbeteren zodat alles eerlijk zou verlopen.

Hierbij info over  de “ week van de eerlijke handel” die doorgaat van 1 tot 11 oktober met als aftrap een actie aan de stations in de Kempen  door oxfam wereldwinkels en op 11 oktober  de wereldwinkeldag, waar iedereen, die die dag in de wereldwinkel  een lege fles fruitsap, van éénder welk merk,  kan ruilen voor een lekkere eerlijke fles fruitsap.

De Oxfam wereldwinkels van :

Turnhout Vosselaar Beerse Oud Turnhout Gierle Hoogstraten Merksplas Rijkevorsel Malle Zoersel Zandhoven Westerlo Vorselaar Herentals Geel Mol “ Kasterlee Lichtaart Tielen” “Ravels-Weelde-Poppel” Arendonk Baarle-Hertog Dessel Laakdal  Balen Olen

Zoals u kan lezen worden er sapjes uitgedeeld op woensdag 1 oktober tussen 6.00u en 9.00u aan de stations van  Turnhout, Geel, Mol, Herentals, Tielen, Olen, Balen en Brecht door vrijwilligers van oxfam wereldwinkels regio kempen om de misstoestanden in de sappenindustrie aan te klagen.